میکروتیک ماینر چیست

میکروتیک ماینر چیست

میکروتیک ماینر چیست

میکروتیک ماینر چیست

در این مقاله از آکادمی کاوش ارتباط برای شما همراهان گرامی در رابطه با اینکه میکروتیک ماینر چیست  صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه شوید.

میکروتیک

میکروتیک (Mikrotik) نام تجاری شــرکتی است که در کشور Latvia در شــرق اروپا فعالیت میکند. این شرکت تولید کننده تجهیزاتی است که اغلب به همین نام خوانده میشوند. میکروتیک در سال 1995 میلادی با فروش مسیریاب های Wireless فعالیت خود را شروع کرد و به دلیل استقبال کاربران، سیستم عاملی با نام RouterOS MikroTik را ارایه داد. شرکت میکروتیک تجهیزات سخت افزاری خود را RouterBOARD نامگذاری کرده است.

سیستم‌عامل میکروتیک مسیریابی است که با استفاده از هسته لینوکس ساخته شده‌است. سیستم‌عامل میکروتیک علاوه‌بر قابلیت نصب بر روی رایانه‌های خانگی، به صورت بسته نرم‌افزاری-سخت‌افزاری نیز ارائه شده‌است. در واقع هدف از ایجاد سیستم عامل، رقابت با سیستم عامل معروف IOS سیسکو بود که برروی PC ها نصب می شود و ارائه ی امکانات بی نظیری از جمله روتینگ، فایروال، VPN، مانیتورینگ، Qos ،Hotspot ،Load Balancing و سرویس های کار آمد دیگری که در مدیریت شبکه ها است.

سیستم عامل

یکی از عوامل پیشرفت این سیستم عامل پایداری آن در ارائه سرویس ها در شبکه های کوچک، متوسط و بزرگ بود که تمام کاربران خود را تحت تاثیر قرار می داد.تجربه و مهارت میکروتیک در ساخت سخت افزار های استاندارد مسیر یابی ، منجر به تولید سیستم عامل RouterOS در سال 1997 گردید.از ویژگی های مهم این سیستم عامل می توان به ثبات بسیار بالا ، قابلیت کنترل بی نظیر و انعطاف پذیری بالا برای بهره گیری از انواع رابط ها ( Interface ) و مسیریابی پیشرفته ، نام برد.

یکی دیگر از مزایای این سیستم عامل نسبت به رقبای قدرتمند خود امکان کانفیگ توسط یک نرم افزار به نام winbox در سیستم عامل ویندوز بود که با محیط کاربری گرافیکی احساس راحتی بالایی به کاربران خود جهت تنظیمات این دستگاه می دهد.

میکروتیک سخت افزارها و نرم افزارهایی را ارائه می کند که در بسیاری از کشورهای جهان برای ارتباطات اینترنتی و اینترانتی به کار می روند.در سال 2002 میکروتیک تصمیم گرفت تا سخت افزار اختصاصی خود را با سیستم عامل خود ترکیب کرده و با نام تجاری RouterBoard به بازار عرضه نماید.نمایندگان فروش این شرکت تقریبا در هر نقطه ای از کره زمین به مشتریان خود سرویس و خدمات ارایه می کنند.شرکت میکروتیک در ریگا، پایتخت کشور لیتوانی واقع شده است.

دو دانشجوی دانشگاه MIT به نام های  Arnis Riekstins و John Tully میکروتیک را تاسیس کردند.

میکروتیک ماینر چیست
میکروتیک ماینر چیست

انواع میکروتیک ماینر چیست

دو نوع ماینینگ وجود دارد

  •  نرم‌افزرای 
  •  سخت‌افزاری

ماینینگ نرم‌افزاری :

در این روش نیاز به دستگاه‌های خاصی برای عملیات ماینر نیست و با کامپیوتر شخصی و سرعت پردازشگر و گرافیک آنها می‌توان عملیات استخراج را انجام داد.

الگوریتم گواه اثبات سهام در این نوع ماینینگ استفاده می‌شود. به این معنی که میزان دارایی یا سهام شخص ماینر است که توانایی و قدرت را در شبکه افزایش می‌دهد. در حال حاضر این روش بسیار کمتر از استخراج سخت‌افزاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماینیگ سخت‌افزاری :

این روش ماینینگ به دستگاه‌ها و سخت افزار و الگوریتم خاصی نیاز است. به عنوان مثال برای استخراج بیت کوین به سخت‌افزارهایی مانند ای‌سیک (ASIC) نیاز که به طور اختصاصی برای استخراج بیت کوین طراحی و تولید شده‌اند.

ماینینگ در این روش طبق الگوریتم‌های خاصی صورت می‌گیرد. در حال حاضر الگوریتم گواه اثبات کار برای ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین و آتریوم و سایر ارزهای دیجیتالی استفاده می‌شود. به این معنی که سخت ‌افزارهای ماینینگ با استفاده از این الگوریتم با رمزگشایی کردن تراکنش‌های ارسالی به شبکه و حل کردن آنها می‌توانند تراکنش‌ها را تأیید کنند و مبلغ از قبل تعیین شده‌ای را به عنوان پاداش دریافت کنند.

بهترین میکروتیک ماینر چیست

کمپانی میکروتیک (Mikrotik) روترهای متنوعی را به بازار شبکه عرضه کرده است که ما در شبکه دیده‌بان بهترین روترهای را برای عملیات ماینر معرفی می‌کنیم و به بررسی قابلیت‌های هر یک از این روترها می‌پردازیم.

یک تعریف ساده از روتر

روتر وظیفه دریافت اینترنت را از مودم و ارائه آن به دستگاه‌های درون شبکه را دارد. مودم‌هایی که در منازل استفاده می‌شوند ، مودم روتر هستند. اما در شرکتها و سازمان ها از روتر و مودم به صورت جداگانه استفاده می شود.

به طور خلاصه وظیفه روتر درون شبکه کامپیوتری ، مسیریابی بین شبکه‌ها با Subnet Mask می‌باشد. در واقع شبکه‌های کامپیوتری توسط سوئیچ‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند و شبکه محلی را تشکیل می‌دهند. از آنجا که شبکه‌های محلی توسط  IPهای متفاوت نمی‌توانند به طور مستقیم با یکدیگر ارتباط داشته باشند از  طریق روترها با یکدیگر اتصال برقرار می‌کنند.(مودم هایی که در منازل استفاده می‌شوند ، مودم روتر هستند. اما در شرکتها و سازمان‌ها از روتر و مودم به صورت جداگانه استفاده می‌شود.).

قابلیت‌های روتر

مسیریابی (Routing)
دیوار آتش (FireWall)
پروتکل پویای میزبان آی پی دهنده اتوماتیک (DHCP Server)
ترجمه نشانی شبکه (NAT)
پراکسی سرور (Proxy Server)
مدیریت کاربران (User Management)
تعادل رسانی بارگزاری (Load Balancing)
شبکه خصوصی مجازی (VPN)
راهگزینی برچسب چند قرارداری (MPLS)
کیفیت سرویس (Quality of Service)
میزبانی اتصالات (Open Vpn)
SSTP – L2TP – PPTP – PPPOE – ISDN …

 

سیستم‌عامل میکروتیک

سیستم‌عامل میکروتیک در واقع همان هسته مرکزی دستگاه‌های میکروتیک اند و مشابه سیستم‌عامل در روترهای سیسکو عمل می‌کنند. در حال حاضر جدیدترین سیستم‌عاملی که توسط شرکت میکروتیک ارائه شده نسخه 6.20 می‌باشد که نسخه پایدار و قابل اطمینان این سیستم‌عامل است، البته نسخه آزمایشی ۲/۴ هم برای علاقه‌مندان ارائه شده‌است.

مجوز استفاده

میکروتیک برای کاهش هزینه‌ها از مجوزهای (به انگلیسی: License) مختلفی در بکارگیری دستگاه‌ها استفاده کرده‌است آنچه امروز قابل ارائه است مجوزهای سطح سه، چهار، پنچ و شش است. هرگاه شما دستگاه میکروتیک را خریداری می‌کنید بر روی آن دستگاه شما مجوز استفاده با یکی از سطوح سه، چهار، پنچ و یا ۶ را دارید. هر مجوز امکان مدیریت کاربران بیشتری را در شبکه به شما می‌دهد. بالاترین سطح مجوز که سطح شش است به شما امکان مدیریت در تمامی امکانات و کاربران نامحدود را می‌دهد.

Tags , , , , , , , , , ,

Leave a Comment