بهترین راهنمای خرید سوئیچ شبکه
سوئیچ شبکه یکی از تجهیزات سخت افزاری مهمی است که در هر شبکه کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرد. از سوئیچ برای ارتباط بین دستگاههای و دیوایس های سخت افزاری مختلف استفاده میگردد. در این مقاله اشاره ای خواهیم داشت بر بهترین راهنمای خرید سوئیچ شبکه برای کارفرمایان و همکاران عزیز.
سوئیچ ها طبق سرعت و برنامه ریزی های مختلف انواع بسیار زیادی دارند که سعی ما در این مقاله این است که شمار را با انواع سوئیچ های شبکه آشنا کنیم تا برای سازمان و شرکت خود از کاراترین سوئیچ مورد نیاز خود استفاده کنید .
شاید به این مقاله هم علاقه داشته باشید(انواع تسترهای شبکه )
دسته بندی انواع سوئیچ ها
عمدتاً سوئیچ ها به 3 دسته غیر مدیریتی، مدیریتی و به اصطلاح لایه 2 پلاس تعریف می شوند. اما این که لایه 2 پلاس چیست باید به مبحث لایه های شبکه در دوره آموزشی نتورک پلاس و یا مطلب لایه های مختلف شبکه مراجعه کنید.
سوئیچ های غیرمدیریتی
این نوع سوئیچ فقط دارای امکان ارتباط بین چند دستگاه تحت شبکه هستند و بوسیله آن ها میتوانید یک ارتباط شبکه بین چند کامپیوتر، چند روتر و بین چندین دیوایس مختلف را ایجاد کنید.
اغلب سوئیچ های شبکه غیر مدیریتی برای شبکه های بسیار کوچک سازمانهای خصوصی و یا ارتباط بین پرینترها،ارتباط ساده بین چند کامپیوتر و …. استفاده میگردد و در این نوع شبکه های نیاز اساسی به تنظیمات خاصی از نوع تعریف های مدیریت شبکه در سوئیچ های مدیریتی نیاز نیست.
یک نمونه از سوئیچ های ساده غیر مدیریتی را در عکس زیر مشاهده میکنید که صرفاً برای ارتباط بین چند کامپیوتر استفاده می شود.
یک سوئیچ غیر مدیریتی، یک مکانیزم ساده نصب را با حداقل گزینه های پیکربندی ارائه میکند و هیچ آدرس آی پی اختصاصی ندارد. سوئیچ های غیر مدیریتی قابلیت های محدودی دارند و نمیتوانند از VLAN پشتیبانی کنند.
سوئیچ های غیر مدیریتی به هیچ پیکربندی نیاز ندارند، بنابراین کاربرانی که تنها به چند پورت در خانه یا محل کار نیاز دارند، بهتر است به سراغ سوئیچ های غیرمدیریتی بروند.
سوئیچ های غیر مدیریتی گزینه هایی در ارتباط با مدیریت و پیکربندی در اختیار کاربران قرار نمیدهند، زیرا طراحی آن ها به گونه ای است که سرپرستان شبکه بتوانند به سادگی از آنها استفاده کنند.
زمانی که این سوئیچ ها را خریداری میکنید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که سوئیچ را به برق زده و از هر دستگاهی که قرار است به شبکه متصل شود یک کابل شبکه (RG45) به سوئیچ متصل کنید و به همین راحتی شبکه شما برقرار می شود.
سوئیچ های مدیریتی
در مقاله بهترین راهنمای خرید سوئیچ شبکه توضیح میدهیم که سوئیچ های مدیریتی از نظر شکل دقیقاً مشابه سوئیچ های غیر مدیریتی هستند با این تفاوت که یک پورت شبکه پشت سوئیچ قرار دارد که به آن پورت کنسول گفته می شود و وظیفه آن برقراری ارتباط با سیستم عامل آن سوئیچ هست.
بوسیله سوئیچ های مدیریتی میتوانید هر پورت شبکه پیکربندی کنید به این صورت که طبق دستور کاری که دارید بتوانید ارتباط بین پورت ها را با هم برقرار کنید.
شما با استفاده از سوئیچ های مدیریتی میتوانید یک سوئیچ را به چند سوئیچ تبدیل کنید به این صورت که چند پورت با هم ارتباط برقرار کنند و چند پورت دیگر با یک رنج آی پی دیگر برای خود شبکه ای دیگر را تشکیل دهند و عملاً یک سوئیچ میتواند همزمان نقش چند سوئیچ با شبکه های مختلف و آی پی های متفاوت را داشته باشد.
بوسیله سوئیچ های مدیریتی میتوان از طریق یک رابط خط فرمان یا GUI مبتنی بر وب آنها را پیکربندی کرده و گاهی اوقات میتوانند گروهی پیکربندی شوند. به طور معمول و برای مدیریت مداوم این سوئیچ ها آدرس های Ip به آن ها تخصیص داده می شود.
شبکه های محلی مجازی را میتوان تنها از طریق سوئیچ های مدیریت شده که پورت های آنها میتوانند به گروههایی تقسیم شوند، پیکربندی کرد.
مقاله آموزشی ( استفاده از چند مانیتور برای یک کامپیوتر ) نیز برای شما پیشنهاد میشود
سوئیچ های لایه 3
به سوئیچ های مدیریتی، سوئیچ های لایه 3 هم گفته میشود که در این لایه میتوان دسترسی های بهتری به سوئیچ داشت. این سوئیچ ها به طور کلی طراحی شده اند تا مسیریابی میان LAN های مجازی را پشتیبانی کنند.
مزایای استفاده از یک سوئیچ لایه 3 برای لن های مجازی یا VLAN ها شامل موارد زیر می باشد:
- کاهش میزان پخش ترافیک
- بالا بردن سطح امنیت برای جلوگیری از نفوذ به شبکه
- اعمال تخصیص چند منطقه شبکه مختلف از طریق Vlanهای مختلف
- مدیریت IP های مختلف و مسیریابی دیتاهای مختلف
- اعمال سیستم IPدهی اتومات
- اعمال دستورات مدیریتی مختلف و بسیار پرکاربرد
سوئیچ های POE
ساختار بدنه این مدل سوئیچ ها با دیگر سوئیچ های دیگر تفاوتی ندارد غیر از نوع کاربرد آنها.
سوئیچ های (POE(Power Over Ethernet عملاً میتوانند برق دستکاههایی که برای روشن شدن نیاز به منبع الکتریکی 12 ولت تا 48 ولت را دارند تامین کنند و به این صورت دیگر نیازی به منبع برق جداگانه نیست. ما در مقاله بهترین راهنمای خرید سوئیچ شبکه قصد داریم دغدغه ذهنی شما برای خرید این نوع سوئیچ را نیز مرتفع کنیم.
تجهیزاتی مانند دوربین های مداربسته تحت شبکه، آی پی فون های تحت شبکه و رادیووایرلس های بیسیم از جمله این تجهیزات هستند.
انواع ظرفیت و انعطاف پذیری سوئیچ ها
سوئیچ های شبکه در ظرفیت های مختلف 4 , 5 , 8 , 9 , 16 , 24 , و 48 پورت ساخته میشوند که در بسیاری از آنها چند پورت ارتباطی نیز وجود دارد که به پروت های UpLink معروفند که وظیفه ارتباط بین سوئیچ های با هم به عهده آنهاست.
پورت های UPLink با سرعت 1000 مگابیت بر ثانیه اطلاعات سوئیچ ها را به هم منتقل میکنند که در برخی مواقع این پورت با پورت های فیبر در کنار هم بر روی سوئیچ ها قرار دارند که به این امکان پورت های Combo گفته میشود.
امنیت شبکه
یکی از مهمترین کاربردهای سوئیچ ها برای استفاده امنیت شبکه های می باشد. شرکت های تولید کننده سوئیچ ها در طراحی خود سعی می کنند از بهترین مکانیزم های امنیتی برای مقابله با حمله جعل پروتکل تفکیک آدرس ARP ، حمله انکار سرویس، جعل مک آدرس و سرویس آی پی دهی و احراز هویت مک آدرس استفاده کنند.
سوئیچ های لایه 3 قابل به تشخیص جعل پروتکل تفکیک آدرس هستند که اجازه نمیدهند هکرها بتوانند از فرآیند تبدیل آی پی به مک برای انجام فعالیت های خرابکارانه استفاده کنند.
طراحی انواع سوئیچ ها و جنس ساخته شده
برخی از سوئیچ های بدنه ای از جنس فولاد کامل و آبکاری شده و منفذهایی دارند که اجازه میدهند گرمای سوئیچ به بیرون از آن هدایت شود و سوئیچ بدون مشکل در دمای بالا عملکرد قابل اطمینانی داشته باشد.
طراحی بدون فن که باعث حذف صدای آزار دهنده فن های میشوند، به کارگیری فیلترهایی برای محافظت از ماژول های داخل سوئیچ در برابر ورود گرد و غبار از ویژگی های طراحی خلاقانه برخی از سوئیچ هاست.
همچنین برخی از سوئیچ های به نحوی ساخته میشوند که بتوان آن ها را درون رک ها نصب کرد که به آنها سوئیچ های رکمونت گفته میشود و به سوئیچ هایی که قابلیت نصب در رک ها را ندارند سوئیچ های رومیزی یا دسکتاپ گفته میشود.
انواع برندهای تولید کننده معروف سوئیچ ها
سوئیچ هایی که در بازار ایران موجود هستند از تمامی فرمت های فوق پشتیبانی میکنند و مدلهای مختلف را دارا می باشند.
از برترین برندهایی که در بازار دنیا و ایران نیز به وفور یافت میشود و نوع درجه یک را به خود اختصاص میدهند متوان به سیسکو Cisco ، زایکسل Zyxel اشاره کرد و در دنیا هم برندهایی همچون Juniper، IBM، hp و دیگر برندها نیز موجود هستند.
در رده سوئیچ های لایه 2 و اصطلاحاً لایه 2پلاس هم میتوان به سوئیچ هایی همچون D-Link، TP-Link، Cisco ، Netgear،Gigabit، Tenda، و سوئیچ هایی هم در ایران تولید شده اند که کیفیت بسیار خوبی دارند و به عنوان نمونه میتوان به برندهایی همچون KDT ، netlan ، و PFN اشاره کرد.
در پایان امیدواریم مقاله بهترین راهنمای خرید سوئیچ شبکه برای شما مفید بوده باشد .
[…] […]