تسترهای شبکه
امروز قصد دارم در این مقاله شما رو بیشتر با تسترهای شبکه آشنا کنم.
در بسیاری از پروژههای شبکه و دوربینهای مداربسته برای اجرای بهتر پروژه و اطمینان از اجرای صحیح آن پروژه، مدیران پروژه از یک سری تجهیزات و امکانات استفاده میکنند تا بتوانند پروژه را با کیفیتی هر چه بهتر به کارفرما ارائه دهند.
یکی از این تجهیزات تسترهای شبکه هستند که انواع مختلف بسیار زیادی دارند، و امروز ما قصد داریم تا انواع مختلف تسترهای شبکه را به شما معرفی و کاربردهای آن ها را شرح دهیم.
انواع تسترهای شبکه
در واقع چند نوع تستر شبکه داریم که هرکدام کار خاصی را انجام میدهند و برخی دیگر هم تمام کارها را باهم انجام میدهند:
- تسترهای کابلهای شبکه و کواکسیال
- تسترهای شبکه اکتیو
- تسترهای تست و آنالیز شبکه پسیو
تستر های کابلهای شبکه و کواکسیال

این نوع تسترها که خود نیز انواع و اشکال مختلفی دارند بیشتر برای تست کابلها، سوکت ها، فیشها و ارتباطات پسیو استفاده میشوند. بوسیله این تسترها میتوانید قطعی کابل، اشکال سوکت زنی، اشکال در فیشها و در برخی از آن ها متراژ کابل را پیدا کنید.
متاسفانه در این نوع تستر ها دقیقاً منطقه قطع شده کابل و سیم های آن را به شما گزارش نمیدهد که متاسفانه این خود در پروژه های بزرگ و متراژ کابل کشی بالا شما را به دردسر می اندازد و اگر قطعی شما از سمت سوکت ها نباشد مشکل میتوان منطقه قطعی کابل را تشخیص داد.


در کل این تستر برای دوستان و همکارانی که پروژه های دوربین های مداربسته و شبکه های کامپیوتری در حد متوسط انجام میدهند بسیار کاربردی است و قطعاً به کمک آن نیاز خواهند داشت.
در ویدئو زیر نمونه ای از این تسترها و نحوه کار آن ها را با هم میبینیم.
تسترهای شبکه اکتیو

تسترهای شبکه اکتیو برای مدیران شبکه و تکنسینها بیشترین کاربرد را دارند. به وسیله این تسترها شما میتوانید علاوه بر امکاناتی که تسترهای معمولی به شما میدهند.
امکاناتی نظیر پیدا کردن منطقه قطع شده کابل بوسیله دانگل تستر، متراژ کابل شبکه، پیدا کردن یک کابل خاص بین چندین کابل، تست کابلها تلفنی، تست کابلهای کواکسیال و حتی با آن ها میتوان تست کابلهای برق را نیز انجام داد.
البته این نوع تسترها در بازار ایران بسیار به ندرت دیده میشوند و بیشتر در بازار کشورهایی مثل چین استفاده میشوند.
در زیر نمونه ای از این تسترها رو میتونید مشادهده فرمایید:


تسترهای تست و آنالیز شبکه پسیو ( تستر فلوک Fluke)

این نوع تسترهای بهترین نوع تسترهای شبکه هستند که در بازار ایران بیشتر با نام تست فلوک شناخته شده اند که البته فلوک نام شرکت تولید کننده این تستر می باشد اما شرکت های دیگری همچون زیمنس از این نوع تستر تولید کرده اند.
تسترهای فلوک میتوانند تست های مختلفی را انجام دهند که علاوه بر تست های تسترهای قبلی میتوانند تست مقاومت و کشش کابل، متراژ کابل، برند استفاده شده تجهیزات و کابل های مورد استفاده شده، مشخص کردن دقیق محل قطع شده سیم ها و یا کابلها، فرکانس کابل های شبکه و بسیاری تست های فوق العاده حرفه ای دیگر.
بطور کلی سرعت و کیفیت انتقال اطلاعات بر بستر شبکه را با تسترهای فلوک میتوان اندازه گیری کرد و برای بهبود این بستر راهکارهایی را انجام داد.

نمونه ای از گزارشات و امکانات تستر Fluke به شرح زیر است:
- گزارش وجود نویز در سیستم کابل کشی و مشخص نمودن محل دقیق قطعی کابل
- گزارش وجود کشش و یا خمش بیش از حد کابل و مشخص نمودن محل دقیق آن
- اندازه گیری میزان خلوص مس به کار رفته و تست مقاوت و میزان رسانایی کابل
- تست دقیق و کامل لایه شبکه شامل:کابل، کیستون، پریز شبکه و پچ پنل و…
- تائید اصلی و یا فیک بودن تجهیزات پسیو
- گزارش مقدار دقیق کابل استفاده شده در یک شبکه فقط با اتصال به یک پریز شبکه
- گزارش دقیق تعداد کیستون ها، پریزها و حتی مدل و برندهای استفاده شده
- امکان تست دقیق فیبرهای نوری(بوسیله ماژول های مخصوص آن )
در ویدئو زیر معرفی دقیق تری از این تستر را مشاهده میکنید.
[…] شاید به این مقاله هم علاقه داشته باشید(انواع تسترهای شب… […]